海外向け商品開発調査

Looking for Student Advisors

for Developing Kamaboko Cuisine

Due to decreased demand for kamaboko(steamed fish paste cakes)within Japan,we are considering developing new markets in neighboring Asian countries as well as in the West.

As such, we are looking to get input from and collaborate with international students at Shimane University in order to develop ideas for recipes using Kamaboko fish cakes.

<Application Outline>

1.Compensation ・・・ 10,000yen per person

2.Content ・・・ In order to get people in your home country to eat"Kamaboko",what sorts of foods could you combine it with? Share your recipes for this food,prepare it ,and then have a food tasting exhibition together with the other participants. Of course,ingredients(Kamaboko fish cakes as well as the other necessary ingredients)will be provided for free.

3.Application Period ・・・ September 7(Wed)~16(Fri)

4. Number of Positions ・・・ 8 people(Approx.1~2 people from each country)

5.Briefing Session ・・・ September 28(Wed) 5p.m. ~6p.m at the Matsue International Community Center(Kawatsu)

6.Presentations ・・・ October 15(Sat) 5p.m.~7:30p.m at the Matsue International Community Center(Kawatsu)

※Attendance is required at both the briefing and presentation sessions

7.How to Apply ・・・ Please inquire at the Shimane University International Student Section(I.S.S)by September 16.

 

<日本語>

『かまぼこ料理のアドバイス学生を募集しています。』

かまぼこの国内需要が減少するなか、近隣のアジア諸国や欧米への販路開拓を

検討しています。

このような中、島根大学に留学生として訪日しておられる皆様のご意見やご協力を

いただき、「かまぼこを使った料理のレシピ」やアイディアを募集しています。

<募集要領>

1.謝  金 ・・・ 1人につき10,000円

2.内  容 ・・・ あなたの国のみなさんに「かまぼこ」を食べてもらうと

したら、どんな料理にマッチしますか?

その料理のレシピを教えてください。

そして、作っていただき、みんなで試食しましょう。

もちろん、食材(かまぼこ及び調理に必要な食材)は無料で

提供いたします。

3.募集期間  ・・・ 9月7日(水)~16日(金)

4.募集人数 ・・・ 8名(先着順:各国1~2名程度を予定しています。)

5.説 明 会 ・・・ 9月28日(水)午後5時~6時

国際交流会館(川津)で行います。

6.発 表 会  ・・・ 10月15日(土)午後5時~7時30分

国際交流会館(川津)で行います。

※説明会、発表会、両方の出席をお願いします。

7.応募方法 ・・・ 9月16日までに島根大学「留学生係」までお申込みください。

東出雲町商工会
東出雲町商工会
〒699-0101
島根県松江市東出雲町揖屋1125
TEL 0852-52-2344